Zorgvuldig en verantwoord
vermogensbeheer

Kiezen voor professionaliteit met een persoonlijke aanpak

Stamrecht / gouden handdruk

Stamrecht / gouden handdruk

Keuze maken bij vrijkomende lijfrente

Is uw AOW-leeftijd aanstaande en heeft u vermogen opgebouwd in een gouden handdruk polis of stamrecht bv? Dan dient er uiterlijk op uw AOW-leeftijd een periodieke uitkering te starten. Post Vermogensbeheer heeft een flexibele uitkerende beleggingslijfrente oplossing met veel mogelijkheden.

  • U kunt vooraf de gewenste uitkeringen per jaar bepalen;
  • U kunt wisselen van het risico in uw portefeuille;
  • Een all-in tarief.

Post Vermogensbeheer heeft een direct ingaande beleggingslijfrente met een goed rendement en een beheersbaar risico. Hierbij brengt u uw lijfrente naar de beurs, een zeer aantrekkelijk alternatief voor de lage rentestand bij traditionele bankspaarproducten. Wilt u zelf uw beleggingen kiezen of kiest u voor professioneel vermogensbeheer? De keuze is aan u.

Vragen?
Bel onze specialisten

073-2600000
Vrijblijvend afspraak maken Laat ons u terugbellen
  • Persoonlijke aanpak
  • Goede rendementen
  • Lage kosten
“Ik wil voorlopig zelf de beleggingskeuzes maken. Waarbij ik dan later eventueel kan kiezen voor vermogensbeheer. Bij Post Vermogensbeheer heb ik die flexibiliteit die ik zocht voor mijn uitkerende lijfrente. “
“Ik wil voorlopig zelf de beleggingskeuzes maken. Waarbij ik dan later eventueel kan kiezen voor vermogensbeheer. Bij Post Vermogensbeheer heb ik die flexibiliteit die ik zocht voor mijn uitkerende lijfrente. “

Uw uitkerende lijfrente beleggen

Vermogensbeheer

In een persoonlijk gesprek inventariseren we uw (beleggings-)wensen en richten we een goed gespreide beleggingsportefeuille voor u in. Door gebruik te maken van de vele beschikbare indextrackers en beleggingsfondsen spreiden we uw vermogen wereldwijd over verschillende beleggingscategorieën zoals aandelen en obligaties. Er wordt actief ingespeeld op actuele ontwikkelingen in de markt, sectoren, thema’s en regio’s.

Een portefeuille passend bij uw wensen. Waarbij er periodiek overleg plaats vindt om deze passend te houden.

Veel flexibiliteit.

Altijd online inzicht in de ontwikkelingen in uw portefeuille.

Zelf beleggen

Post Vermogensbeheer is één van de weinig partijen waarbij u kunt kiezen om zelf uw beleggingen te kiezen binnen uw lijfrente. En daarbij heeft een universum van ruim 500 beleggingsfondsen / indextrackers waarmee u uw portefeuille kunt inrichten. Post Vermogensbeheer draagt er dan de zorg voor dat uw gewenste aankopen uitgevoerd worden op uw lijfrente beleggingsrekening.

Ruim 500 beleggingsfondsen en (index)trackers

Van geldmarktfonds tot hegdefondsen

Inspelen op regio’s, sectoren, thema’s, beleggingsstrategieën en indexen

De regie in eigen handen met de ondersteuning van professionals

De voordelen van de beleggingslijfrente

Aantrekkelijk rendement in vergelijking met traditioneel banksparen

Beheersbare risico’s

Lage kosten.

Maximale financiële zekerheid: uw vermogen blijft gescheiden van het vermogen van Post Vermogensbeheer.

Beheer door Post Vermogensbeheer of zelf beleggen

Persoonlijke aanpak en uw eigen contactpersoon

Alle ins en outs voor u op een rijtje in een overzichtelijke brochure. Laat uw gegevens achter en wij mailen u direct onze brochure.

Download brochure

Wilt u weten hoe hoog uw
te verwachten uitkering ongeveer is?

In onderstaande rekentool kunt u uw gegevens invullen en heeft u direct een indicatie van de te verwachten uitkering.Veelgestelde vragen

U dient uiterlijk op uw AOW-leeftijd een periodieke uitkering te laten starten. Wij hebben een uitkerende stamrecht/gouden handdruk rekening met veel flexibiliteit. U bepaalt zelf welke periode u een uitkering wilt hebben en u kunt daarbij tevens aangeven wat de hoogte is van uw uitkeringen per jaar.

U kunt ook eerder uw stamrecht / gouden handdruk tot uitkering laten komen. Wel zijn er dan, afhankelijk van u leeftijd, minimale perioden van toepassing met betrekking tot de uitkeringsperiode.

Heeft u de AOW-gerechtigde leeftijd nog niet bereikt?

Als u de AOW-gerechtigde leeftijd nog niet heeft bereikt, dan kunt u bij Post Vermogensbeheer met een opbouw lijfrente rekening wel alvast voorsorteren op uw toekomstige uitkeringen. U kunt u op elk gewenst moment (uiterlijk in het kalenderjaar dat uw AOW start) de lijfrente opbouw rekening omzetten in uitkeringen, waarbij u zelf de hoogte en looptijd van de uitkeringen bepaalt.

Uw opgebouwde kapitaal komt tot uitkering en de periodieke uitkering voor het eerste jaar wordt vastgesteld op basis van een voorgeschreven rendement (u-rendement) en de looptijd. In dat jaar ontvangt u maandelijks een gelijkblijvend bedrag. De uitkering wordt uitgedrukt in een aantal uitkeringseenheden. Deze uitkeringseenheden hebben een waarde (koers) die jaarlijks wordt herberekend op basis van het beleggingsresultaat. Het eerste jaar is de koers van 1 uitkeringseenheid 1 euro. De jaaruitkering bedraagt het aantal uitkeringseenheden vermenigvuldigd met de koers.

Afhankelijk van de koers van de uitkeringseenheid verschilt de uitkering in euro’s van jaar tot jaar. Het kenmerk van een beleggingslijfrente. Is het daadwerkelijk behaalde beleggingsrendement in het voorgaande jaar hoger dan het voorgeschreven rendement, dan stijgt uw uitkering. Het omgekeerde geldt ook.

Voorbeeld:

U heeft een uitkerende lijfrentekapitaal van €50.000 en wenst deze in 10 jaar uit te keren. Het voorgeschreven rendement is 0,00% en bestaat uit 50.000 uitkeringseenheden met een koers van 1 euro.

Elk jaar worden er in totaal 5.000 eenheden uitgekeerd. In jaar 1 is de uitkeringseenheidkoers €1,00 en wordt er derhalve €5.000 bruto uitgekeerd in totaal. Elke maand wordt er €5.000 / 12 = €416,67 bruto uitgekeerd. Na 1 jaar wordt de waarde van één uitkeringseenheid opnieuw vastgesteld. Stel de beleggingen hebben het niet zo goed gedaan en de waarde van de totale portefeuille is €40.500. Het aantal resterende eenheden is 45.000. De waarde van één uitkeringseenheid is €40.500 / 45.000 = €0,90 In jaar 2 ontvangt u aan totale bruto uitkering; 5.000 eenheden van elk €0,90 is €4.500. Aan het einde van jaar 2 wordt het proces weer herhaald zoals zojuist beschreven.

Overlijdt de rekeninghouder van een uitkerende lijfrente dan gaan de resterende uitkeringen op deze rekening door aan de erfgenaam. Uit het testament zal blijken wie de erfgenamen zijn. Is er geen testament dan volgt men het wettelijk erfrecht.

Jazeker, u heeft een eigen contactpersoon bij Post Vermogensbeheer.

Post Vermogensbeheer kan zich voorstellen dat u als klant graag een eigen contactpersoon heeft die weet wie u bent en wat uw wensen zijn. Daarom is het mogelijk dat u één aanspreekpunt heeft binnen Post Vermogensbeheer.

Het kan natuurlijk zo zijn dat uw vaste contactpersoon niet aanwezig is. In dat geval is één van de andere medewerkers u graag van dienst.

Bekijk alle vragen
Marcel Berkers

Vragen?
Bel onze specialisten

073-2600000
Partners & Toezichthouders
Fondsen platform
Saxo Bank
Dutch Security Institute
Kifid
CFP