Zorgvuldig en verantwoord
vermogensbeheer

Kiezen voor professionaliteit met een persoonlijke aanpak

Lijfrente beleggen opbouwen

Lijfrente beleggen opbouwen

Misschien is het nu nog een ver-van-uw bed-show, maar ook u gaat op den duur met pensioen. Dan wilt u wel de levensstandaard kunnen blijven hanteren die u gewend bent.

Een van de manieren waarop u extra kapitaal voor uw oude dag kunt verzorgen is door middel van een lijfrente. Middels éénmalige of regelmatige inleg van een bedrag bouwt u met fiscaal voordeel een lijfrentekapitaal op.

Komt de lijfrente vrij maar heeft u het vermogen nog niet direct nodig? Dan kunt u ervoor kiezen om de uitkeringsfase uit te stellen tot een later moment en uw lijfrente in de tussentijd verder op te bouwen.

Vragen?
Bel onze specialisten

073-2600000
Vrijblijvend afspraak maken Laat ons u terugbellen
  • Persoonlijke aanpak
  • Goede rendementen
  • Lage kosten
“De persoonlijke aanpak en flexibiliteit van mijn lijfrente bevestigen mijn goede keuze voor Post Vermogensbeheer.”
“De persoonlijke aanpak en flexibiliteit van mijn lijfrente bevestigen mijn goede keuze voor Post Vermogensbeheer.”

Oud regime

Heeft u een premie betalende polis die is afgesloten vóór 16 oktober 1990 of een koopsompolis die is afgesloten vóór 1 januari 1992? Dan valt deze onder het oude belastingregime. Met een “oud-regime polis” heeft u meer fiscale mogelijkheden dan met een polis die op een later moment is afgesloten:

Eindeloos verlengen alvorens uit te laten keren

In één keer uit laten keren en afrekenen met de fiscus zonder boete

Schenken van uitkeringen of gehele of gedeeltelijke polis

Delen van de polis tot uitkering laten komen en restant doorbeleggen

Nieuw regime

Onder het nieuwe belastingregime heeft u te maken met strakkere fiscale regels. Het in één keer uit laten keren van uw lijfrentekapitaal staat verzekeringstechnisch gelijk aan afkopen van uw verzekering en is daardoor fiscaal gezien erg ongunstig. Hierdoor blijven er twee mogelijkheden over:

Verlengen (verder opbouwen)

Uitkeren middels een direct ingaande lijfrente

Als u het kapitaal niet direct nodig heeft, dan kan verder opbouwen (verlengen) een prima keuze zijn. In een aantal gevallen is die keuze er niet en dient u tot uitkering middels een direct ingaande lijfrente over te gaan. Maar door de huidige lange rentestand valt het rendement (de hoogte van de uitkering) van een klassieke direct ingaande lijfrente behoorlijk tegen.

Uw lijfrente naar de beurs brengen kan dan een zeer aantrekkelijk alternatief zijn voor wie op zoek is naar een mooi rendement tegen beheersbare risico’s.

De voordelen van de beleggingslijfrente

Aantrekkelijk rendement in vergelijking met traditioneel banksparen

Beheersbare risico’s

In geval van oud regime: voordelen blijven behouden

Maximale financiële zekerheid: uw vermogen blijft gescheiden van het vermogen van de verzekeraar/bancaire aanbieder

Beheer door Post Vermogensbeheer

Maatwerk mogelijk (afhankelijk van de poliswaarde)

Veelgestelde vragen

Saxobank

Saxobank valt onder het depositogarantiestelsel van DNB. Uw tegoeden op de geldrekening zijn hierdoor verzekerd tot een bepaald maximum bedrag.

Fondsenplatform

Het Fondsenplatform is geen bank maar een beleggingsonderneming (beleggersgiro). Een bank mag het geld dat klanten bij haar aanhouden gebruiken voor eigen beleggingen, kredieten aan derden en andere investeringen. Doordat dit risico met zich meebrengt, is het depositogarantiestelsel beschikbaar voor banken. Omdat het Fondsenplatform geen bank is, is het niet toegestaan om geld van klanten op de balans aan te houden of te gebruiken voor eigen investeringen.

U houdt bij het Fondsenplatform dus geen geld aan. Door middel van een doorlopende order wordt het geld dat het Fondsenplatform van u ontvangt direct geïnvesteerd in de beleggingsportefeuille in de afgesproken beleggingsmix.

Bekijk alle vragen
Marcel Berkers

Vragen?
Bel onze specialisten

073-2600000
Partners & Toezichthouders
Fondsen platform
Saxo Bank
Dutch Security Institute
Kifid
CFP