Zorgvuldig en verantwoord
vermogensbeheer

Kiezen voor professionaliteit met een persoonlijke aanpak

Pandion fonds

Recentelijk is er in uw effectenportefeuille een nieuw effect aangekocht. Het betreft een belegging in het Pandion Global Sustainable Equity Long Short (het “fonds” of “GSELS SQE”), een sub-fonds van Pandion Fund.

Dit Pandion fonds is de "opvolger" van het Fundshare Post Opbouw Inkomens fonds. Het Fundshare Post Opbouw Inkomens fonds is gestopt en geliquideerd begin februari. Als passende vervanging is een belegging in het Pandion fonds aangekocht.

We hebben medio oktober 2022 deze switch reeds aangekondigd. Nu is deze switch ook daadwerkelijk uitgevoerd. Het heeft helaas even wat tijd gekost voordat we deze overgang konden uitvoeren. In voorbereiding hierop is er door verschillende partijen heel veel tijd gestoken en getest om deze in goede banen te leiden. Bij de overgang zijn er geen noemenswaardige problemen geweest.

Maandelijkse verhandelbaarheid

Het meest zichtbare voor u wat er is veranderd, is naast de naam, de bewegingen van het fonds in de rapportage. Het nieuwe fonds heeft één transactiemoment per maand. Dit betekent dat er één keer per maand in- en uitgestapt kan worden uit deze belegging.

Als gevolg daarvan is er ook één moment per maand dat er een koers wordt bepaald wat de belegging waard is. In de rapportage zult u dan ook gedurende de maand bij deze beleggingen geen verandering zien in de grafiek en slechts één keer per maand een sprong(etje) in de grafiek.

Beleggingsstrategie

Minder zichtbaar, maar niet onbelangrijk is dat de beleggingsstrategie in het fonds op een paar zaken zijn veranderd. Hiermee zijn de mogelijkheden om in te spelen op veranderende marktomstandigheden wat uitgebreid.

Zo is het mogelijk om (tijdelijk) een bescherming aan te kopen voor de aandelenbeleggingen in het fonds (kopen van een put-optie). Ook is er de mogelijkheid om (tijdelijk) de te statische opwaartse beweging van de aandelenbeleggingen in het fonds deels te verzilveren (verkoop call-optie).

Dit klinkt wellicht technisch, maar kortweg komt het er op neer dat er de mogelijkheid is bijgekomen dat de aandelenbeleggingen beter beschermt kunnen worden tegen neerwaartse bewegingen en de opwaartse potentie beter te reguleren is en winsten zeker te stellen. Meer dan graag geven wij een uitgebreidere toelichting als u dat wenst.

Lodewijk

Vragen?
Bel onze specialisten

073-2600000
Vrijblijvend afspraak maken Laat ons u terugbellen
  • Persoonlijke aanpak
  • Goede rendementen
  • Lage kosten
Partners & Toezichthouders
Fondsen platform
Saxo Bank
Dutch Security Institute
Kifid
CFP