Zorgvuldig en verantwoord
vermogensbeheer

Kiezen voor professionaliteit met een persoonlijke aanpak

Lijfrente opbouwen

Lijfrente opbouwen

Fiscaalvriendelijk lijfrentekapitaal opbouwen

Misschien is het nu nog een ver-van-uw bed-show, maar ook u gaat op den duur met pensioen. Dan wilt u wel de levensstandaard kunnen blijven hanteren die u gewend bent.

Komt de lijfrente vrij maar heeft u het vermogen nog niet direct nodig? Dan kunt u ervoor kiezen om de uitkeringsfase uit te stellen tot een later moment en uw lijfrente in de tussentijd verder op te bouwen.

Vragen?
Bel onze specialisten

073-2600000
Vrijblijvend afspraak maken Laat ons u terugbellen
  • Persoonlijke aanpak
  • Goede rendementen
  • Lage kosten
“Wij zijn beiden ondernemers en moeten zelf ons pensioen regelen. Bij Post Vermogensbeheer bouwen wij ons potje voor later op. De persoonlijke aanpak spreekt ons zeer aan.”
“Wij zijn beiden ondernemers en moeten zelf ons pensioen regelen. Bij Post Vermogensbeheer bouwen wij ons potje voor later op. De persoonlijke aanpak spreekt ons zeer aan.”

Aantrekkelijk voor u?

Fiscale voordelen

Met een lijfrente zet u op een fiscaalvriendelijke manier geld opzij voor een aanvulling op uw pensioen. Fiscaalvriendelijk omdat het vermogen in een lijfrente is vrijgesteld van de vermogensrendementsheffing en uw inleg aftrekbaar is van uw inkomstenbelasting*

* tot een bedrag ter hoogte van uw jaarruimte / reserveringsruimte

Rente of beleggen?

Bij de meeste banken en verzekeraars worden u producten aangeboden op basis van rentestanden, die vandaag de dag historisch laag staan, terwijl er tevens kosten in rekening worden gebracht voor het beheer ervan.

Bij Post Vermogensbeheer brengt u uw lijfrente naar de beurs met de kans op een goed rendement en een beheersbaar risico.

De voordelen van de beleggingslijfrente

Aantrekkelijk rendement in vergelijking met traditioneel banksparen

Beheersbare risico’s

Lage kosten

Fiscaal voordeel*

Beheer door Post Vermogensbeheer of zelf beleggen

Persoonlijke aanpak en uw eigen contactpersoon

De nadelen van de beleggingslijfrente

Geblokkeerde rekening*

Alleen jaar- / reserveringsruimte storten*

Niet voor iedereen geschikt (beleggingsrisico)

* De fiscale behandeling van de lijfrentebeleggingsrekening hangt af van uw persoonlijke (financiële) situatie. Graag geven wij u hierover een toelichting.

Alle ins en outs voor u op een rijtje in een overzichtelijke brochure. Laat uw gegevens achter en wij mailen u direct onze brochure.

Download brochure

Benieuwd hoe uw vermogen kunt opbouwen?

Vul onderstaande rekentool in en bekijk de verwachte opbouw.


Veelgestelde vragen

Een samenwerking met Post Vermogensbeheer kenmerkt zich door de persoonlijke benadering. Daarom willen we graag weten wie u bent. Als het gaat om vermogensbeheer dan plannen wij een nader persoonlijk onderhoud (telefonisch of face-to-face) in en maken wij graag kennis met u om alle details vast te leggen.

Post Vermogensbeheer is een onafhankelijke vermogensbeheerder en geen bank of broker. Om uw portefeuille te kunnen administreren werken wij samen met Saxo Bank of Fondsenplatform. Bij een van deze partijen openen we een rekening op uw naam. Vervolgens ontvangt u de benodigde documenten van ons en kunnen we na de verwerking hiervan en de ontvangst van de liquiditeiten of uw huidige effectenportefeuille van start gaan. Het openen van een rekening gaat veelal snel en is binnen enkele werkdagen gerealiseerd.

1

U gaat een overeenkomst aan Post Vermogensbeheer alwaar u uw bestaande lijfrente wilt onderbrengen.

2

Verzoek tot waardeoverdracht

Post Vermogensbeheer zal namens u een opdracht indienen bij uw bestaande aanbieder om de waarde van uw polis fiscaal geruisloos over te dragen naar Post Vermogensbeheer. Post Vermogensbeheer verzorgt dit traject geheel kosteloos!

3

Uw waardeoverdracht

Uw waardeoverdracht zal afhankelijk van uw “oude” aanbieder idealiter binnen 2 weken plaatsvinden. Helaas zijn er (nog steeds) aanbieders actief die u “maar niet willen laten gaan en zolang als mogelijk vast willen houden”. Dit zorgt er soms voor dat het proces van waardeoverdracht vertraagd kan worden.

4

Post Vermogensbeheer en de waardeoverdrachtt

Post Vermogensbeheer zal de bestaande aanbieder bij vertraging van een overdracht van uw waarde periodiek manen tot het voltooien van de overdracht.

5

Belegging naar wens

Als uw waarde binnen is gekomen bij Post Vermogensbeheer zal uw kapitaal worden ingezet in een belegging die u wenst.

Een lijfrente contract is een eenzijdig contract. U kunt derhalve op elke moment naar een andere aanbieder/oplossing met inachtneming van de fiscale regels.

U heeft derhalve alle flexibiliteit. Ook in de uitkerende fase van uw lijfrente kunt u veranderen van aanbieder. Wel is dit fiscaal een wat lastigere route.

Met uw eigen inlogcode heeft u, wanneer u wilt, inzage in uw portefeuille. U kunt inloggen op de website van Post Vermogensbeheer. Zo kunt u altijd de stand van zaken bekijken en zien welke veranderingen er hebben plaatsgevonden.

Daarnaast sturen wij periodiek (veelal maandelijks) u een rapportage van uw portefeuille(s) toe per e-mail. Post Vermogensbeheer streeft ernaar om wijzigingen in uw portefeuille zoveel mogelijk met u te communiceren.

Bekijk alle vragen
Marcel Berkers

Vragen?
Bel onze specialisten

073-2600000
Partners & Toezichthouders
Fondsen platform
Saxo Bank
Dutch Security Institute
Kifid
CFP