Heeft u alle kosten in beeld?

 In Nieuws

Indexbeleggen wordt jaar na jaar populairder onder beleggers. Het is gemakkelijk om de prestaties te volgen, eenvoudig uit te leggen en het is goedkoop. Zeker het laatste argument wordt door velen aangehaald in een vergelijking met actief beheerde fondsen en vermogensbeheerportefeuille. Als het kostenargument zo prominent wordt gebruikt, is het wellicht goed om op dat element in te zoomen.

Onderzoek
In een klein onderzoek dat ik heb uitgevoerd onder indexbeleggingen, kwam ik een aantal opvallende zaken tegen. Zaken die in mijn optiek te weinig aandacht krijgen. Zo kwam ik er achter dat kosten niet alles zeggen, want het (onbewust) laten liggen van rendement zijn in wezen ook kosten.  Het drukt immers het rendement voor de belegger! Daarnaast zitten aan sommige indextrackers nadelen en risico’s die veelal onbenoemd blijven. In dit artikel al ik u stapsgewijs meenemen in dit onderzoek dat ik bovenal leesbaar heb willen houden, in plaats van u te overladen met een cijferbrij en technische informatie…..

Laatste Nieuws