Een lijfrenteverzekering of koopsompolis is een aantrekkelijke manier om geld opzij te zetten voor uw oude dag. Komt uw lijfrente vrij, dan heeft u een aantal mogelijkheden:

  • Verder opbouwen door sparen of beleggen;
  • Het bedrag laten uitkeren;
  • Een direct ingaande lijfrente aanschaffen.

Heeft u het geld uit uw lijfrenteverzekering niet direct nodig, dan kan verder sparen of beleggen een prima optie zijn. Deze mogelijkheid is echter niet voor iedereen weggelegd. Het in één keer laten uitkeren van het bedrag is fiscaal gezien meestal erg ongunstig, zodat alleen de aanschaf van een direct ingaande lijfrente overblijft. De huidige lage rentestand zorgt er echter voor dat de opbrengst van een dergelijke lijfrente behoorlijk tegenvalt.

De oplossing van BâloiseLogo Baloise

Voor wie op zoek is naar een lijfrente met een mooi rendement, ontwikkelde Bâloise Vie Luxembourg een direct ingaande beleggingslijfrente waarbinnen de gelden worden beheerd door Post Vermogensbeheer: een lijfrenteproduct dat de voordelen van banksparen en beleggen met elkaar combineert. Het resultaat is een beleggingslijfrente met beheersbare risico’s en een aantrekkelijk rendement.

De beleggingslijfrente; iets voor u?

De beleggingslijfrente is toegankelijk voor iedereen met een expirerende lijfrentepolis. U kunt bij ons terecht met de volgende fiscale varianten:

Mogelijkheden


• Gerichte lijfrente;
• Gouden handdruk;
• Stakingswinst;
• Premievrije PSW C-polissen;
• Stamrecht ex. Art. 19 IB;
• DGA pensioen;
• Vermogenslijfrente box III;
• Box III (vrij vermogen);
• Oud regime lijfrente;
• Nieuw regime lijfrente.

Heeft u een van deze producten en wilt u weten hoe de beleggingslijfrente werkt? Wij hebben alle ins en outs voor u op een rijtje gezet in een uitgebreide whitepaper. Zo kunt u alle informatie over de beleggingslijfrente op uw gemak nalezen en voorleggen aan uw financieel adviseur.

Ja, ik wil weten wat Post Vermogensbeheer voor mij zou kunnen betekenen

De voordelen van de beleggingslijfrente

De Direct Ingaande Beleggingslijfrente van Bâloise in samenwerking met het (maatwerk) beheer van Post Vermogensbeheer wordt door veel financieel adviseurs gezien als een heldere polis met een relatief hoog netto-rendement.

De voordelen van de beleggingslijfrente in het kort:

  • Aantrekkelijk rendement in vergelijking met traditioneel banksparen;
  • Beheersbare risico’s;
  • In geval van oud regime: voordelen blijven behouden;
  • Maximale financiële zekerheid: uw vermogen blijft gescheiden van het vermogen van de verzekeraar;
  • Beheer door Post Vermogensbeheer;
  • Maatwerk vermogensbeheer mogelijk (bij een polis vanaf € 125.000).

Wilt u meer weten over het lijfrenteproduct van Bâloise en het beheer van Post Vermogensbeheer? Download de whitepaper of neem direct vrijblijvend contact op.

Whitepaper beleggingslijfrente

Als u onderstaand uw gegevens achterlaat (naam en emailadres) ontvangt u direct de whitepaper aangaande de beleggingslijfrente.

Uw naam

Uw email

Ik geef Post Vermogensbeheer toestemming om mijn e-mailadres op te slaan voor het verzenden van de whitepaper.

 


Rendementen

Binnen een polis bij Bâloise wordt er belegd met de poliswaarde. U heeft daarbij alle flexibiliteit en kunt zelf bepalen welke verhouding van risico en rendement het beste bij u past. Er kan onder andere gekozen worden uit de 2 door Post Vermogensbeheer beheerde interne fondsen dan wel belegd worden middels een maatwerk effectenportefeuille (vanaf €125.000) die in samenspraak met u vorm wordt gegegeven.

Bijgaand treft u de recente factsheet aan van de interne fondsen:

Dynamische Europa Strategie Defensief

Post Diversified Income fund

De specificaties behorend bij een Direct Uitkerende Beleggingslijfrente en de opbouw/uitstel BOX 1 lijfrente van Bâloise staan in onderstaande overzicht.

Key Investor Information Document – Dynamische Europa Strategie Defensief

Key Investor Information Document – Post Diversified Income fund

Specificaties Bâloise – Direct Uitkerende Beleggingslijfrente

Specificaties Bâloise – ProFolio Levensverzekeringscontract Box 1

Structuur van een Bâloise polis en belegging in een intern collectief fonds

Een cijfermatig en grafisch overzicht van Baloise

Referentie

Ik zocht naar een passende oplossing voor mijn lijfrente die binnenkort vrijkomt. Ik zocht daarbij naar een aanbieder met kennis van zaken die mij een passende oplossing kon bieden voor mijn nogal specifieke situatie en wensen.
Post Vermogensbeheer heeft samen met mij in een telefoongesprek mijn situatie zorgvuldig verder in kaart gebracht, maar kon mij uiteindelijk deze oplossing zelf niet aanbieden. Jammer, want zowel hun luisterend oor als hun beleggingsaanpak gaven mij al het nodige vertrouwen. Maar ze kwamen meteen met een andere oplossing. Geheel kosteloos en belangeloos heb ik door hen inmiddels de gezochte invulling voor mijn lijfrente elders kunnen vinden.
Voor mij is duidelijk geworden dat bij Post Vermogensbeheer veel kennis en expertise aanwezig is, waarbij ze mijn belang voorop zetten. Geweldig zoals zij mij hebben geholpen.

Rob Verstegen


Vergelijking kosten aanbieders Direct Ingaande Beleggings Lijfrente 5 zaken die u moet weten voor het uitkeren van uw lijfrente